Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() függvényben (/var/www/szigetelocentrum/data/www/szigetelocentrum.eu/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc 436 sor).
SilverFlex 100 (szürke) tetőfólia

SilverFlex 100 (szürke) tetőfólia


Felhasználási terület:


a tetőfedési alátétfóliák kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként építhetők be, mely a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutását korlátozza, ill. akadályozza. A SilverFlex szőtt, rétegzett polietilén alátétfólia színe szürke.


Kiszerelés:


1,5 x 50m = 75 m2/tekercs


Tulajdonságai:


A SilverFlex szőtt, rétegzett polietilén alátétfólia színe szürke.


Tömege: 100 g/m2


Tetőfedési alátét fóliák alkalmazástechnikai útmutatója:  • az alátétfóliát a fa fedélszerkezet szarufáinak tetejére szegezéssel kell rögzíteni min. 2 cm-es belógással. A szarufára rögzítést végigfutó rögzítő – távolságtartó ellenléccel kell biztosítani.

  • az alátétfólia a hőszigetelésre közvetlenül nem építhető be. Az alátétfóliát az eresztől indulóan, a szaruállásokra merőlegesen kell fektetni. Az átfedéseket 10 cm átlapolásokkal kell biztosítani. Az alátétfóliát szarufára történő kivitelezésnél csak a szarufák fölött lehet toldani.

  • az eresznél az alátétfóliát úgy kell kialakítani, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt nem áztathatja.

  • az alátétfóliával készülő tetők átszellőzésének lehetőségét a keményhéjalás és az alátétfólia, valamint a fólia és az alkalmazott szigetelőanyag között is ki kell alakítani és a megfelelő mértékű átszellőzést minden légrétegnél biztosítani kell.

  • a tetőfedésen átvezetett kémények, szellőzők stb. fémlemez-szegélyezéssel készülő szerkezeti kialakítása esetén az alátétfóliát a fémlemez-szegély tervezett magasságáig fel kell vezetni és azt mechanikai módon, vagy ragasztással kell rögzíteni.

  • az alátétfóliát a tetőfedés fémlemez kiegészítő szerkezetei alatt is át-, ill. fel kell vezetni.

  • az alátétfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa.

  • az alátétfólia beépítését követően max. 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni. Az alátétfólia önálló fedésként nem alkalmazható!

Tűzveszélyesség:


a tetőfedési alátétfóliák a mérsékelten tűzveszélyes „D” osztályba tartoznak. Figyeljünk arra, hogy legalább 10 cm szélességű átlapolásokat alkalmazzunk!