Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() függvényben (/var/www/szigetelocentrum/data/www/szigetelocentrum.eu/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc 436 sor).
Tetőfix-Fol Basic 105 páraáteresztő tetőfólia

 


Tetőfix-Fol Basic 105 páraáteresztő tetőfólia

Alkalmazási terület:


Páraáteresztő alátétfólia kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként építhető be, mely a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutását korlátozza, ill. akadályozza meg. A páraáteresztő tetőfólia közvetlenül a szigetelésre fektethető, így a szarufa teljes vastagságát ki lehet tölteni szigetelőanyaggal.


Kiszerelés:


1,5 x 50m (75m2/tekercs)


Tulajdonságai:


Tetőfix-Fol Basic 105 105 gr/m2 tömegű, három rétegű, magas páraáteresztő képességgel bíró PP tetőfólia. Magas diffuzításnak köszönhetően alkalmazható kémiailag nem előkezelt fakonstrukcióra, valamint deszkázott felületekre.


Közvetlenül érintkezhetnek a hőizolációs réteggel. A diffúziós membrán UV-sugárzásálló külső réteggel védett.


Páraáteresztő képessége: 1700 g/m2/24 óra


Alkalmazástechnikai útmutató a Tetőfix-Fol Basic 105 páraáteresztő fóliára


A beépítendő hőszigetelés közvetlenül érintkezhet az Tetőfix-Fol Basic 105 páraáteresztő fóliával.


Fontos!  • Kérjük, ügyeljen arra, hogy a fóliát mindig a nyomtatott oldalával felfelé fektesse le! A fektetést mindig az eresztől, annak vonalával párhuzamosan elindulva kell megkezdeni.

  • A fóliát tűzőgéppel, vagy szegezéssel a szarufára kell rögzíteni. A tűzési/szegezési pontokat javítószalaggal kell átragasztani. Az ellenlécezést a szarufákra kell rögzíteni. Az így kialakuló légrés teszi lehetővé a tető megfelelő szellőzését. A fóliákat egymással párhuzamosan 15 cm-es átfedéssel kell egymásra lapolni. A 22°-osnál kisebb dőlésszögű tetők esetén az átlapolásnak legalább 20 cm-nek kell lennie. Vápák és más tetőszerelvények alkalmazása esetén, és minden olyan helyen, ahol a csapadékvíz behatolásától lehet tartani, pl. az áttörési pontoknál, dupla fóliaréteget kell alkalmazni, illetve úgy kell a fóliát lefektetni, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt ne áztathassa!

  • Az átlapolt rétegeket, beleértve a javításoknál alkalmazott dupla réteget is, kétoldalú ragasztószalaggal kell egymáshoz erősíteni. Az átlapolásnál használatos kétoldalú ragasztószalagot el lehet hagyni abban az esetben, ha 20 cm-es átlapolást alkalmazunk. A fóliatekercs végét butil ragasztószalaggal kell lezárni.

  • Az alátétfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa.

  • A fóliát tartsuk távol fa konzerválására használt kemikáliáktól, mivel azok ronthatják a fólia minőségét!

  • Csak akkor kezdjük meg a fektetést, amikor a felületkezelő anyag már megszáradt. A tartós UV sugárzás tönkreteheti az anyag minőségét, ezért az alátétfólia beépítését követı legfeljebb 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni! A fóliát fedett helyen, vagy letakarva tároljuk!

  • Az alátétfólia önálló fedésként nem alkalmazható. Ennek megfelelően, a fólia bármilyen időjárás és/vagy egyéb mechanikai, kémiai behatás által okozott minőségromlásáért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Tűzveszélyesség:


a tetőfedési alátétfóliák a mérsékelten tűzveszélyes „D” osztályba tartoznak.
Figyeljünk arra, hogy legalább 15 cm szélességű átlapolásokat alkalmazzunk!