Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() függvényben (/var/www/szigetelocentrum/data/www/szigetelocentrum.eu/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc 436 sor).
Thermo-Green 1500 páraáteresztő tetőfólia

 


Thermo-Green páraáteresztő tetőfólia 75m2 – 100g/m2:


Alkalmazási terület


Páraáteresztő alátétfólia kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként építhető be, mely a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutását korlátozza, ill. akadályozza meg.


Kiszerelése:


1,5 x 50 m (75 m2/tekercs)
Alkalmazástechnikai útmutató A Thermo-Green 1500 páraáteresztő fóliára


A beépítendő hőszigetelés közvetlenül érintkezhet az Thermo-Green 1500 páraáteresztő fóliával.


Fontos!


Kérjük, ügyeljen arra, hogy a fóliát mindig a nyomtatott oldalával felfelé fektesse le! A fektetést mindig az eresztől, annak vonalával párhuzamosan elindulva kell megkezdeni.
A fóliát tűzőgéppel, vagy szegezéssel a szarufára kell rögzíteni. A tűzési/szegezési pontokat javítószalaggal kell átragasztani. Az ellenlécezést a szarufákra kell rögzíteni. Az így kialakuló légrés teszi lehetővé a tető megfelelő szellőzését. A fóliákat egymással párhuzamosan 15 cm-es átfedéssel kell egymásra lapolni. Ezt a fólia felületén szaggatott segédvonal jelzi. A 22°-osnál kisebb dőlésszögű tetők esetén az átlapolásnak legalább 20 cm-nek kell lennie. Vápák és más tetőszerelvények alkalmazása esetén, és minden olyan helyen, ahol a csapadékvíz behatolásától lehet tartani, pl. az áttörési pontoknál, dupla fóliaréteget kell alkalmazni, illetve úgy kell a fóliát lefektetni, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt ne áztathassa!
Az átlapolt rétegeket, beleértve a javításoknál alkalmazott dupla réteget is, kétoldalú ragasztószalaggal kell egymáshoz erősíteni. Az átlapolásnál használatos kétoldalú ragasztószalagot el lehet hagyni abban az esetben, ha 20 cm-es átlapolást alkalmazunk. A fóliatekercs végét butil ragasztószalaggal kell lezárni.
Az alátétfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa.
A fóliát tartsuk távol fa konzerválására használt kemikáliáktól, mivel azok ronthatják a fólia minőségét!
Csak akkor kezdjük meg a fektetést, amikor a felületkezelő anyag már megszáradt. A tartós UV sugárzás tönkreteheti az anyag minőségét, ezért az alátétfólia beépítését követı legfeljebb 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni! A fóliát fedett helyen, vagy letakarva tároljuk!
Az alátétfólia önálló fedésként nem alkalmazható. Ennek megfelelően, a fólia bármilyen időjárás és/vagy egyéb mechanikai, kémiai behatás által okozott minőségromlásáért nem áll módunkban felelősséget vállalni.
Tűzveszélyesség:
a tetőfedési alátétfóliák a mérsékelten tűzveszélyes „D” osztályba tartoznak.
Figyeljünk arra, hogy legalább 15 cm szélességű átlapolásokat alkalmazzunk